Helppo ja terveellinen smoothie – Viisi vinkkiä

WebBlog-4327Maukkaan ja terveellisen smoothien tekeminen on helpompaa kuin aluksi osaisi ajatellakaan. Smoothiessa on parhaimmillaan pakattuna ravinteikas annos hedelmiä ja kasviksia herkullisen juoman muodossa. Ainesten valinnassa kannattaa huomioida kunkin sesongin tuoreimmat tuotteet, ja muistaa myös annos lisäproteiinia parantamaan niin juoman rakennetta kuin ravintokoostumustakin.

Viisi vinkkiä helpon ja terveellisen smoothien valmistamiseen.

  1. Investoi kunnon tehosekoittimeen. Erityisesti, jos haluat tehdä vihreitä smoothieita, esimerkiksi lehtikaalista, tehosekoittimessa pitää olla ytyä, jotta smoothie ei jää puuromaiseksi ja rakeiseksi.
  2. Pakastemarjojen lisäksi tee myös pakastehedelmiä valmiiksi. Hedelmät voi leikata paloiksi ja pakastaa vaikka leivinpaperin päällä. Kun palat ovat jäätyneet, ne kannattaa siirtää pakastepussiin odottamaan käyttöä.
  3. Pidä smoothiereseptien perusaineksia, kuten Actiwhey®-heraproteiinia ja banaania aina saatavilla. Pakastettu banaani tuo smoothieen kuin smoothien mukavaa rakennetta ja makeutta ja Actiwhey® puolestaan parantaa juoman ravinteikkuutta vaikuttamatta juoman muihin makuihin.
  4. Lisää reseptin nestemäiset aineet, kuten maito, jugurtti ja mehu ensimmäisenä, sitten kevyet kuivat ainekset, kuten lehtivihannekset ja Actiwhey®. Viimeisenä tehosekoittimeen kannattaa laitta painavimmat aineet, kuten hedelmäpalat ja jääkuutiot. Näin tehosekoitin pääsee hyvin liikkeelle, ja ainekset sekoittuvat tasaisesti.
  5. Pidä varastossa myös erilaisia smoothielisukkeita, jotka tuovat vaihtelua juomiin ja antavat oman terveellisen lisänsä kokonaisuuteen. Hampunsiemenet ovat miedonmakuinen proteiinilähde. Pellavansiemenissä on paljon kuituja ja Omega 3:a. Vehnänalkiot puolestaan täyttävät ravintokuitujen tarvetta. Auringonkukansiemenet toimivat magnesiumin ja seleenin lähteenä ja Chia-siemenissä on paljon kuituja ja proteiinia. Kurpitsansiemenissä puolestaan on paljon mineraaleja ja vitamiineja, ja ne ovatkin erityisen hyödyllisiä keski-ikäisille miehille.